ГоловнаЕкономікаДержава

Росія відмовилася продовжувати перехідний період для Криму

Виняток зроблено для комунальних тарифів

Росія відмовилася продовжувати перехідний період для Криму
Фото: http://www.mk.ru/Геннадий Черкасов

Влада Росії відмовилася продовжувати перехідний період для Криму, під час якого півострів мав пристосуватися до російського законодавства.

"Цей період завершується 1 січня 2015 року. Ми його не будемо продовжувати", - сказав сьогодні прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, пише "Интерфакс".

Виняток зроблено для комунальних тарифів, оскільки вони в Криму, як і доходи місцевого населення, набагато нижчі від середньоросійського рівня. Рішення російського уряду покликане згладити підвищення тарифів. "Це дозволить Кримському півострову забезпечити плавний перехід до чинної на території РФ системи тарифоутворення, тарифного регулювання протягом майбутніх двох років", - зазначив Медведєв.

Також перехідний період буде точково продовжено і з деяких інших питань - природокористування, містобудування, земельних відносин, а також реабілітації репресованих народів.

Кримська влада спочатку планувала звернутися до керівництва Росії з проханням продовжити перехідний період на рік. Але зрештою вона обмежилася тим, що направила у федеральні органи влади список галузей економіки, які не готові з 1 січня 2015 року розпочати роботу за нормами російського законодавства.

Проблеми з переходом на нові правила виникли у багатьох виробників, які не встигають отримати російські ліцензії. Також керівництво Криму пропонувало завершити будівництво споруд, розпочате за рахунок бюджету в період, коли Крим ще не був анексований Росією, відповідно до українських, а не російських будівельних норм.

Нагадаємо, що Росія створила на території Криму вільну економічну зону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram