ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін відклав відкриття ринку сільгоспземель

Положення закону про ринок землі виключили з програми дій уряду

Кабмін відклав відкриття ринку сільгоспземель
Фото: www.dyvys.in

У програмі діяльності уряду не буде плану розробки закону про відкриття ринку сільськогосподарських земель. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, виступаючи в парламенті, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Відповідаючи на запитання депутатів, прем'єр-міністр повідомив, що парламентська коаліція поки що не готова до дискусії на цю тему.

"Коаліція не готова до розгляду цього законопроекту, тому з програми я офіційно виключив пропозицію про закон про ринок землі", - сказав Яценюк.

Голова уряду зазначив, що уряд розробить відповідний проект закону, якщо настрої в парламенті зміняться.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр заявляв, що уряд подасть до Верховної Ради законопроект про довгострокову оренду землі. Під час підготовки коаліційної угоди питання про ринок землі було одним з проблемних, оскільки представники фракцій не могли узгодити питання продажу землі та термінів завершення приватизації. Зокрема, Блок Петра Порошенка виступав за скасування мораторію і завершення приватизації протягом найближчих трьох років, Радикальна партія Олега Ляшка та "Батьківщина" висловлювалися проти запровадження ринку сільськогосподарської землі.

Мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення, згідно із Земельним кодексом України, чинний до 1 січня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram