ГоловнаЕкономікаДержава

Кличко: ми змушені підняти ціни на проїзд

Мер Києва розповів, куди підуть гроші від подорожчання громадського транспорту

Кличко: ми змушені підняти ціни на проїзд
Фото: EPA/UPG

Підвищення цін на користування метрополітеном до 4 гривень є вимушеним кроком.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"У нас сьогодні найдешевше метро у світі, я можу відверто про це говорити", - заявив він

При цьому очільник столиці зазначив, що нинішні тарифи є економічно необґрунтованими.

"Сьогодні є велика інфляція, і ціни на енергоносії стали набагато вищими, і ми сьогодні , щоб метро ефективно, безпечно працювало, змушені це зробити", - підкреслив він.

За його словами, додаткові кошти (1,5 млрд грн) підуть на виплату податків і зарплат (800 млн), оплату спожитих Київським метрополітеном енергоносіїв (150 млн), 300 млн гривень підуть на погашення боргів, у тому числі придбаних у кредит вагонів, "решта залишається для того, щоб метро далі розвивалося, на утримання метро", зокрема на ремонт тунелів, що в деяких місцях вже почали просідати.

"Однак на відкриття нових станцій метро в 2015 році навряд чи можна сподіватися. Наступного року, при тому фінансуванні, яке зараз є, я можу сказати, на жаль, ми не зможемо їх відкрити. Ми будемо відкривати станції тільки в тому разі, якщо Київ буде незалежним від Кабінету міністрів, держбюджету", - сказав він.

За словами Кличка, підвищення цін слід чекати з січня або лютого. Проїзд в інших видах транспорту також подорожчає на одну гривню.

Нагадаємо, що зараз у Києві вартість проїзду в метро становить 2 гривні за поїздку, в наземному транспорті - півтори гривні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram