ГоловнаЕкономікаДержава

Чехія і Сербія хочуть перевірити газову інфраструктуру України

Цієї зими немає альтернативи постачанню газу через Україну, заявив чеський міністр

Чехія і Сербія хочуть, щоб представники європейських країн та Європейської комісії перевірили стан газової інфраструктури України.

Про це сказав міністр промисловості і торгівлі Чехії Ян Младек після зустрічі з сербським міністром енергетики і гірської промисловості Олександром Античем у Белграді, повідомляє агентство Tanjug.

"Чехія і Сербія зацікавлені в тому, щоб чиновники європейських країн та Європейської комісії вирушили в Україну для перевірки стану газової інфраструктури країни, враховуючи те, що цієї зими альтернативи маршруту постачання газу через територію України немає", - сказав Младек журналістам, пише Укрінформ.

Як повідомлялося, 15 грудня Україна і ЄБРР підписали угоду про модернізацію газопроводу на 150 млн євро.

Нагадаємо, 1 грудня на спільній прес-конференції з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом президент Росії Володимир Путін відмовився будувати "Південний потік". При цьому він пояснив, що в умовах, які склалися, Росія віддасть перевагу розширенню "Блакитного потоку", по якому газ постачається до Туреччини, а також прокладанню до турецьких берегів нового газопроводу і створенню на турецькій території, на кордоні з Грецією, нового газового хабу для споживачів Південної Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram