ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін звільнив начальство "Укрспирту" і Аграрного фонду

Уряд почав кадрові перестановки на ключових підприємствах МінАПК

Кабмін звільнив начальство "Укрспирту" і Аграрного фонду
Фото: rferl.org

Кабінет Міністрів звільнив керівників держпідприємства "Укрспирт" - монополіста в галузі виробництва спирту - і Аграрного фонду.

Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики. "Ухвалено урядове рішення звільнити керівництво ДП "Укрспирт" і Аграрного фонду", - сказано в повідомленні без конкретики.

Посаду гендиректора ДП "Укрспирт" донедавна обіймав Михайло Лабутин, його заступником був Віктор Панков. У бюджетній організації "Аграрний фонд" обов'язки гендиректора виконував Володимир Дрань.

Варто також зазначити, що 15 грудня МінАПК звільнило голову правління Державної продовольчо-зернової корпорації Петра Вовчука і призначило замість нього виконувачем обов'язків Валерія Томіленка.

Нагадаємо, що і "Укрспирт", і Аграрний фонд за минулої влади були "ямами" для виведення грошей. За даними Фіскальної служби, колишнє керівництво "Укрспирту" обікрало державу на мільярди гривень. Але і нинішній гендиректор підприємства встиг стати фігурантом кримінальної справи про розтрату 172,5 млн гривень і ухилення від сплати ПДВ на 28,2 млн гривень.

З Аграрного фонду на початку цього року вкрали більш ніж 2 млрд гривень. У цій справі проходять колишній заступник голови НБУ Борис Приходько, а також екс-керівник Аграрного фонду Олександр Кірюков і екс-глава наглядової ради Брокбізнесбанку Денис Бугай.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram