ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін готує на п'ятницю проект бюджету і пакет економічних реформ (оновлено)

Раді запропонують внести правки в основні фінансові закони України

Кабмін готує на п'ятницю проект бюджету і пакет економічних реформ (оновлено)
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів збирається в п'ятницю внести у Верховну Раду проект державного бюджету на 2015 рік і пакет економічних реформ.

Про це заявив заступник міністра фінансів Ігор Уманський на засіданні бюджетного комітету Ради.

За його словами, пакет включатиме поправки до Бюджетного та Податкового кодексів, пропозицію знизити єдиний соціальний внесок, зміни до закону про Національний банк, про трансферне ціноутворення, про гральний бізнес, а також пропозицію денонсувати угоду з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування.

При цьому Уманський не виключив, що підготовка бюджету може затягнутися і вносити його доведеться вже в понеділок. Згодом на прес-конференції прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що остаточний термін внесення в парламент - наступний вівторок.

Він також прокоментував рішення денонсувати конвенцію з Кіпром. "Шкода, що коли 2012 року цю конвенцію підписували з Республікою Кіпр, вона сповідувала принцип захисту найбагатших верств населення", - сказав він, додавши, що уряд підготує нову угоду. Варто зазначити, що договір з Кіпром 2012 року теж підписували на заміну старому - від 1982 року.

"Щодо наступного закону, який, я сподіваюся, сприйме весь великий український бізнес. Це закон України про удосконалення контролю над трансферним ціноутворенням. Уряд вносить цей закон і просить прийняти його негайно. Понад те, тільки-но на нараді ми вирішили, що такий закон повинен набути чинності цього року", - цитують Яценюка "Українські новини".

Нагадаємо, що від темпів проведення реформ залежить отримання Україною фінансової допомоги із Заходу. Щоб стимулювати владу активніше впроваджувати їх, Євросоюз установив Україні дедлайни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram