ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін і Рада домовилися ухвалити бюджет до кінця року

Депутати збираються ухвалювати головний фіндокумент країни ударними темпами

Кабмін і Рада домовилися ухвалити бюджет до кінця року
Фото: www.dyvys.in

Нардеп від "Народного фронту" Вікторія Сюмар заявила, що Кабмін і Верховна Рада у четвер домовилися ухвалити бюджет до кінця цього року. Про це вона написала у фейсбуці.

"Спочатку в уряді із залученням представників фракцій напрацьовуються зміни до Податкового кодексу, щоб максимально розширити податкову базу, залізти в кишеню не так середнього, як великого бізнесу. На підставі цього вже формується проект бюджету. Все підсумовується в Мінфіні і в понеділок затверджується на засіданні уряду. У вівторок документи передаються до парламенту, у сподіванні, що депутати ухвалять їх за основу і почнуть допрацьовувати. Залежно від стану роботи над документами, їх винесуть на друге читання або наприкінці тижня, або перед Новим роком, щоб 2015 рік країна почала з бюджетом", - повідомила вона.

Сюмар наголосила, що цей поспіх виправданий, оскільки відсутність бюджету стане поганим сигналом для кредиторів України.

Депутат також зазначила, що якщо влада не зможе зібратися і ухвалити бюджет, то дефолт країни стане цілком реальною перспективою.

Нагадаємо, що парламент голосуватиме за бюджет окремо від поправок у кодекси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram