ГоловнаЕкономікаДержава

Підозрюваного у мільйонних розтратах голову "Укрспирту" викрали з лікарні (оновлено)

Михайла Лабутіна відвезли в невідомому напрямку

Підозрюваного у мільйонних розтратах голову "Укрспирту" викрали з лікарні (оновлено)
Фото: http://holos.fm

Невідомі озброєні особи в камуфляжах викрали гендиректора держпідприємства "Укрспирт" Михайла Лабутіна, якому напередодні висунули підозру у розтраті коштів ДП на 172,5 млн гривень і ухиленні від сплати ПДВ на 28,2 млн гривень.

"Сьогодні невідомі озброєні особи в камуфляжах викрали Лабутіна з лікарні і відвезли в невідомому напрямку. Зараз тривають оперативно-розшукові заходи. За фактом викрадення людини відкрито кримінальне провадження", - написав перший заступник голови Державної фіскальної служби Володимир Хоменко у своєму "Фейсбуці".

У свою чергу прес-служба київської міліції повідомляє, що повідомлення про викрадення людини надійшло о 12.50. У столиці негайно ввели план "Перехоплення".

Міліція не називає імені викраденого, проте повідомляє, що його викрали на вулиці Мельникова.

"Попередньо встановлено, що на вулиці Мельникова невідомі особи в камуфляжній формі та балаклавах затягли чоловіка в мікроавтобус і з місця злочину зникли в невідомому напрямку. На їх розшук було орієнтовано весь особовий склад ДАІ та наряди автопатрулів. Через деякий час автомобілі, на яких вивезли викрадену людину, затримали в різних районах столиці. Потерпілого в машинах не було", - йдеться в повідомленні.

Як пізніше повідомили в ДФС, Михайло Лабутін перебував на стаціонарному лікуванні в Державній установі "Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії" МОЗ України (розташований за адресою м. Київ, вул. Мельникова, 24). Приблизно о 12 годині 30 хвилин на територію центру зайшли понад 10 осіб, одягнені в камуфляжну форму, які мали при собі автоматичну зброю. Вони вивели з будівлі Лабутіна, посадили в мікроавтобус і вивезли за межі лікарні в невідомому напрямку.

"Вказані особи назвалися бійцями одного з батальйонів сил АТО", - сказано в повідомленні. За даними ЗМІ, вони назвалися бійцями "Айдара".

Також повідомляється, що Лабутіну 17 грудня було підписано та погоджено з Генпрокуратурою повідомлення про підозру у справі про розтрату й ухилення від ПДВ.

Нагадаємо, що "Укрспирт" за минулої влади був "ямою" для виведення грошей. За даними Фіскальної служби, колишнє керівництво "Укрспирту" обікрало державу на мільярди гривень. Але і нинішній гендиректор підприємства встиг стати фігурантом кримінальної справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram