ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк наказав почати віялові відключення на Донбасі

Уряд вирішив відключити ілюмінацію в містах

Яценюк наказав почати віялові відключення на Донбасі
Фото: http://nfront.org.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що ситуація в електроенергетиці України є дуже складною і попросив громадян з розумінням поставитися до віялових відключень світла. При цьому він обіцяє зробити все можливе, щоб скоротити їхню частоту і ввести якийсь графік.

Про це він заявив увечері в п'ятницю.

"Я зроблю все, щоб до Нового року зменшити кількість віялових відключень. Ситуація складна, є технічні проблеми на цілій низці блоків. Я дуже прошу всіх поставитися з розумінням до цієї складної ситуації", - заявив прем'єр.

"Окремо вимагаю від Міністерства [енергетики] та органів місцевої влади не висвітлювати рекламу, державні будівлі, центральні вулиці в той момент, коли деякі регіони у темряві. Я дав доручення Міністерству невідкладно вжити заходи зі скорочення віялових відключень, щодо забезпечення імпорту електроенергії на прозорих умовах, без посередників, і повідомити про графіки відключень. У тому числі - вжити заходи для рівноцінного відключення всіх територій України, непідконтрольних українській владі. Всі мають бути у рівних умовах", - сказав він.

Прем'єр не уточнив, чи має він на увазі тільки Донбас, чи Крим теж.

Нагадаємо, в Міненерго прогнозують, що віялові відключення триватимуть до кінця зими. Щодня Україні не вистачає 3000 МВт електроенергії через дефіцит вугілля на теплоелектростанціях. За даними "Укренерго", з цієї причини не працюють 19 енергоблоків: 5 на Криворізькій ТЕС, 2 - на Придніпровській, 7 - на Зміївській, 3 - на Трипільській, 2 - на Вуглегірській.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram