ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко попросив у Лагард більше грошей

Напередодні S&P заявило про загрозу швидкого дефолту

Порошенко попросив у Лагард більше грошей

Президент України Петро Порошенко в ніч на суботу провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Співрозмовники обговорили економічну ситуацію в Україні, а також стан виконання сторонами зобов'язань у рамках програми МВФ Stand-By, передає прес-служба Президента.

Крістін Лагард висловила підтримку Україні й позитивно оцінила формування парламентської коаліції та нового уряду. Це сприятиме належному здійсненню реформ і стабілізації фінансово-економічної ситуації в Україні.

Петро Порошенко запевнив Крістін Лагард у послідовності України у виконанні зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом. Президент закликав МВФ розглянути збільшення фінансової допомоги для України.

Співрозмовники узгодили подальший графік взаємодії на найближчий період.

Нагадаємо, МВФ виявив нестачу $15 мільярдів. Якщо Україна не отримає такого обсягу коштів, їй доведеться або різко урізати бюджет, або навіть оголосити дефолт за суверенними боргами.

19 грудня рейтингове агентство S&P понизило рейтинг України до ССС- із ССС, прогноз негативний. Рейтинг CCC- присвоюється емітентам, за якими існує ризик дефолту протягом шести місяців. Наступний щабель, рейтинг CC, означатиме, що дефолт неминучий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram