ГоловнаЕкономікаДержава

На ТЕС під Києвом закінчилося вугілля

Трипільська станція працює одним газовим блоком

На ТЕС під Києвом закінчилося вугілля
Фото: www.dtek.com

На Трипільській ТЕС у місті Українка (Київська область) закінчилося вугілля. Там зупинено останній вугільний блок, повідомив сьогодні заступник міністра енергетики Олександр Светелик.

За його словами, на складах ТЕС залишилася незначна кількість вугілля, яке практично неможливо використовувати для виробництва електроенергії. Зараз на станції працює лише один газовий енергоблок.

"Укренерго" повідомляє також, що гострий дефіцит вугілля є на Криворізькій, Придніпровській, Зміївській і Вуглегірській ТЕС. Тому там не працюють 16 енергоблоків.

Заступник міністра повідомив також, що дефіцит потужності енергосистеми України нині оцінюють у 3500 МВт. Він може коливатися залежно від дня тижня і, відповідно, кількості споживання електроенергії. У ці вихідні, наприклад, відключень світла не було, тому що споживання електроенергії в суботу та неділю традиційно зменшується, крім того, Крим і Севастополь були частково відключені через аварію в електромережах.

Светелик додав, що дефіцит енергосистеми можна частково покрити імпортними постачаннями в розмірі 1800 МВт з Росії і 300 МВт з інших країн, зокрема Молдови. Переговори також ведуть зі Словаччиною.

Нагадаємо, що в Міненерго прогнозують віялові вимкнення в Україні до кінця зими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram