ГоловнаЕкономікаДержава

Рада ухвалила за основу проект про дерегуляцію

Депутати спростять перепланування квартир

Рада ухвалила за основу проект про дерегуляцію
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про дерегуляцію підприємницької діяльності, який покликаний спростити ведення бізнесу в Україні. За документ №1580 проголосували 266 депутатів.

Зокрема, законопроект передбачає ліквідацію дозвільних центрів та передачу їхньої функції в центри надання адміністративних послуг. Також пропонується скоротити терміни реєстрації бізнесу, скасувати необхідність публікації повідомлень про держреєстрацію у друкованих виданнях, встановити економічно обґрунтовані ціни на адміністративні послуги і т.п.

Цей проект спрощує переобладнання та перепланування житлових приміщень. Наприклад, для цього більше не знадобиться дозвіл місцевих органів влади. Крім того, в Мінрегіоні розроблять перелік робіт, після завершення яких не знадобляться формальності щодо приймання об'єкта в експлуатацію.

Держава також відмовиться від деяких функцій контролю в будівельній галузі на користь місцевих органів влади. На місцевому рівні з'являться органи держархбудконтролю, які отримають повноваження з видачі дозвільних документів та приймання об'єктів в експлуатацію.

Нагадаємо, що сьогодні депутати також підтримали зниження єдиного соцвнеску, зміну закону про трансферне ціноутворенні, про введення додаткового збору на імпорт, а також низку поправок у Податковий і Бюджетний кодекси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram