ГоловнаЕкономікаДержава

Американська Westinghouse підтвердила домовленість з "Енергоатомом"

Westinghouse готова забезпечити Україну повним комплексом своїх продуктів і послуг

Американська Westinghouse підтвердила домовленість з "Енергоатомом"
Топливные кассеты компании «Westinghouse» на ЮУ АЭС
Фото: yuportal.net

Компанія Westinghouse (США) підтверджує підписання угоди з Національною атомною енергогенеруючою компанією "Енергоатом" про суттєве розширення постачання ядерного палива на атомні електростанції України до 2020 року.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Сьогодні (30 грудня) компанія Westinghouse Electric Company і ДП НАЕК "Енергоатом" домовилися про істотне розширення постачання ядерного палива на атомні електростанції України до 2020 року. Поглиблена співпраця між компаніями допоможе диверсифікувати постачання ядерного палива на українські АЕС і забезпечить їх надійність і безпеку", - сказано в повідомленні.

Згідно з умовами нової угоди, Westinghouse використовує свою всесвітню мережу для виробництва палива і комплектуючих виробів для потреб українського ринку, для чого будуть задіяні виробничі потужності компанії у США і Європі.

У повідомленні наголошується, що Westinghouse готова забезпечити Україну повним комплексом своїх продуктів і послуг, у тому числі технологіями цифрового управління, паливом, заправкою, послугами з інспекції, послугами з модернізації і переобладнання атомних електростанцій.

У МЗС Росії вже встигли охрестити співпрацю української та американської компаній "широкомасштабним експериментом, який загрожує вкрай серйозною аварією".

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про підписання угоди з Westinghouse про збільшення постачання ядерного палива на українські атомні електростанції 30 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram