ГоловнаЕкономікаДержава

Україна продаватиме електрику в Крим дорожче, ніж купувати її в Росії

Ціни на російський струм нижчі за українські

Україна продаватиме електрику в Крим дорожче, ніж купувати її в Росії
Фото: www.dtek.com

Україна продаватиме електрику в Крим дорожче, ніж купувати її в Росії, заявив сьогодні міністр енергетики Володимир Демчишин.

"Імпорт електроенергії здійснюватиметься по 85 копійок Це трохи менша ціна, ніж середньозважена по тепловій генерації", - цитує Демчишина РБК-Україна.

Поставки в Крим при цьому коштуватимуть 98,8 копійок за кВт. "Про ціну - це як мінімум ринкова ціна, це ціна, вища,  ніж оптова ринкова ціна, без будь-яких знижок, дотацій... У січні оптова ринкова ціна становитиме 98,8 коп/кВт", - сказав Демчишин.

При цьому міністр зазначив, що дати гарантії про безперервність поставок неможливо через технічні причини. "Такі гарантії дати не можливо технологічно, тому що ми бачили - протягом останнього місяця було кілька аварій", - зазначив Демчишин.

Нагадаємо, що забезпечення Криму електроенергією було обов'язковою умовою для початку її імпорту з Росії. Дефіцит струму в Україні спровокувала сама Росія, підтримавши сепаратистів на Донбасі, через яких половина українських ТЕС залишилися практично без вугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram