ГоловнаЕкономікаДержава

Набула чинності податкова реформа

"Голос України" опублікував текст змін до Податкового кодексу

Набула чинності податкова реформа
Фото: www.moneyball.info

Від сьогодні дня набуває чинності податкова реформа, яка скорочує кількість податків до 9. Залишаються податок на прибуток підприємств, податок на доходи фізосіб, ПДВ, акцизний податок, екологічний податок, рентна плата, мито (загальнодержавні), а також податок на майно та єдиний податок (місцеві).

Про це йдеться в законі "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України з приводу податкової реформи", який опубліковано у парламентській газеті "Голос України".

Цей закон передбачає значні зміни в податковому законодавстві. Зокрема встановлюється 20%-ва ставка на процентні доходи з депозитів; єдиний соцвнесок знижується до 16,4% для підприємств, які виведуть свої зарплати з тіні; встановлюється мінімальна площа житла, яка не оподатковується податком на нерухомість (60 квадратів для квартир, 120 для будинків); істотно підвищується рента на видобуток газу і нафти; підвищуються акцизи на сигарети без фільтру; вводиться 10% -вий податок на оборот лотерей; скасовуються п'ята і шоста групи спрощенців.

Нагадаємо, що велика кількість поправок до закону приймалися з голосу на нічному засіданні Верховної Ради в неділю-понеділок, і текст закону фактично опубліковано вперше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram