ГоловнаЕкономікаДержава

Кличко взяв відстрочку для вивчення перспектив метро на Троєщину

Мер Києва пообіцяв навесні розповісти про нову гілку метрополітену

Кличко взяв відстрочку для вивчення перспектив метро на Троєщину
Фото: wayfinding.kiev.ua/map

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що йому потрібно кілька місяців, щоб чітко сказати, які перспективи нової гілки метро на Троєщину.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Київ", повідомляє його прес-служба.

"Я спілкувався з жителями Троєщини, я знаю, що вони витрачають багато часу для того, щоб дістатися до центру міста. Але я хочу сказати правду: у бюджеті немає грошей на будівництво метро. Тому зараз ми шукаємо інвесторів, розглядаємо різні умови і пропозиції. Водночас ми обговорюємо можливості фінансування проекту з міжнародними фінансовими інститутами, як ЄБРР і Світовий банк. Сподіваюся, що наступного року ми зможемо знайти вихід", - заявив Кличко.

"Якщо ми знайдемо інвестора, будівництво лінії триватиме близько двох років. Сподіваюся, що наступного року навесні я зможу вже чітко сказати, які ми маємо результати домовленостей і які нам потрібні терміни для реалізації проекту", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, що раніше метро на Троєщину планували будувати за позикові російські гроші. Однак зміна влади і російська агресія проти України поставили хрест на цих планах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram