ГоловнаЕкономікаДержава

Світовий банк спрогнозував Україні падіння ВВП на 2,3%

Українська рецесія може завершитися цього року

Світовий банк спрогнозував Україні падіння ВВП на 2,3%
Фото: africagreenmedia.co.za

Світовий банк прогнозує, що 2015 року ВВП України скоротиться на 2,3%.

Про це йдеться в новому дослідженні СБ "Глобальні економічні перспективи" (Global economic prospects), пише

УНІАН.

Нова оцінка СБ гірша, ніж попередній прогноз, - у жовтні банк прогнозував падіння на 1%. Але водночас вона набагато краща порівняно з тим обвалом, який зафіксували 2014 року. Згідно з дослідженням, падіння економіки України 2014 року могло сягнути 8,2%.

"Напруження між Росією і Україною і застосування економічних санкцій в сукупності зі стагнацією єврозони і інфляційними очікуваннями залишаться ключовими ризиками для регіону. Довгострокове зростання в Україні можливе тільки за умови структурних змін, включаючи розвиток ділового середовища та зміцнення вразливих банківських систем за підтримки Світового банку та Міжнародного валютного фонду", - вважають у СБ.

СБ припускає, що 2015-й повинен стати останнім роком економічного спадання, і вже 2016 року українська економіка почне демонструвати зростання. "Економіка України погано надається до прогнозування, однак базовий сценарій розвитку країни передбачає, що напруження буде подолано і країна почне відновлення у 2016-му і 2017 роках", - йдеться в дослідженні.

Нагадаємо, що

бюджет України на 2015 рік ухвалювали з розрахунку падіння ВВП на рівні 4,3%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram