ГоловнаЕкономікаДержава

Україна відсудила в компанії Ставицького 35% у Сахалінському родовищі

Тепер прибуток від видобутку на цьому родовищі буде йти державі

Київський апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу компанії "Голден Деррік", тим самим фактично повернув НАК "Надра України" ще 35% частки у видобутку газу на Сахалінському родовищі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

За інформацією, тепер у державну власність повернуто частку у видобутку газу на Сахалінському родовищі, яке попередня влада нібито продала фірмі «Голден Деррік», і прибуток від видобутку на цьому родовищі буде йти державі.

За словами міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка, НАК «Надра України» мала три судові справи після повернення державних активів на цьому родовищі. Два суди виграно в грудні 2014 року, третій (останній) - зараз.

«Зараз іде кропітка робота для наших юридичних служб - відстояти інтереси держави в судах і повернути в державну власність активи, виведені попередньою владою, анулювати ліцензії та спецдозволи, які були видані всупереч закону та інтересам держави. Попереду в нас ще не один суд, зокрема і щодо компанії «Голден Деррік», - зазначив Ігор Шевченко.

У 2000-му і 2003 роках НАК «Надра України» уклала низку договорів про спільну діяльність на Сахалінському родовищі, нагадує міністерство.

У 2012-2013 роках колишнє керівництво НАК "Надра України" продало фірмі «Голден Деррік» свої частки відразу за трьома договорами. При цьому ні за одним із договорів компанія повністю не розрахувалася, що дозволило розірвати їх і повернути активи державі. Відповідні рішення судів ухвалено 10 і 17 грудня 2014 року і 14 січня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram