ГоловнаЕкономікаДержава

Рада повернула на доопрацювання проект про продаж 1250 держпідприємств

Депутати не дали добро на масштабну приватизацію

Рада повернула на доопрацювання проект про продаж 1250 держпідприємств
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада не захотіла приймати урядовий законопроект №1567, який дозволяє приватизацію близько 1250 державних підприємств, і повернула його на доопрацювання в уряд.

За таке рішення проголосували в четвер 233 депутати при 226 мінімально необхідних.

Згідно з проектом, в новому переліку мало залишитися тільки 251 державне підприємство. Ще 27 підприємств записали в окремому переліку, до нього увійшли державні акціонерні товариства і держпідприємства, які підлягають перетворенню на акціонерні товариства (наприклад, "Енергоатом", залізниці, аеропорти "Львів" і "Бориспіль").

Представляючи проект

міністр економіки Айварас Абромавічус наголосив, що це скорочення означає негайну приватизацію. За його словами, ці підприємства продаватимуть в коротко- і довгостроковій перспективі. "З чинного переліку виключають 1251 підприємство. Це морські рибні порти, підприємства АПК, спиртової галузі, вугільної, авіаційної, хімічної галузі та машинобудування", - уточнив міністр.

Різко проти проекту виступили нардепи від партії "Свобода", які навіть вийшли до трибуни блокувати її.

Після цього в Раді розпочалася обідня перерва. Тоді відбулася рада коаліції, на якій було вирішено повернути законопроект на доопрацювання.

Прем'єрська фракція "Народний фронт" заявила, що державні підприємства - це велике джерело корупції, якого необхідно позбуватися. При цьому фракція погодилася, що проект можна доопрацювати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram