ГоловнаЕкономікаДержава

Українські ТЕС за літо перероблять під інший тип вугілля

Електростанції використовуватимуть газове вугілля замість антрациту

Українські ТЕС за літо перероблять під інший тип вугілля
Фото: Макс Левин

Українські теплоелектростанції за літо перероблять під інший тип вугілля, щоб не допустити того дефіциту електроенергії, який виник цієї зими.

Про це заявив міністр енергетики Володимир Демчишин агентству "РБК-Україна".

"Вчора йшлося, що нам потрібно переводити наші станції з антрацитового вугілля на газове вугілля. Але цю роботу можна робити навесні. Тобто протягом літа ми це все зробимо і підготуємося до наступного опалювального сезону. Я вже вчора провів нараду, ми підключили інститут, який розробляє технологічну процедуру змін, які потрібні технологічні, інноваційні зміни та капітальні інвестиції", - повідомив він.

"Звичайно, якщо буде менше котлів на антрациті і більше на марці Г, то нам буде легше. Адже марку Г ми можемо привезти і з Польщі, і у нас її можна видобувати, наприклад, у Львівсько-Волинському басейні... Ми кажемо, що, можливо, там треба скорочувати персонал або оптимізувати кількість шахт, але якщо ми побачимо, що нам краще його видобувати тут, то їх слід розвивати. Наприклад, "Нововолинська" шахта, яку ми будуємо дуже довго, 20 років, і ми в принципі хотіли її закривати... Зараз я розумію, що насправді, можливо, треба її розвивати, вкладати додатково", - зазначив міністр.

Нагадаємо, що в Україні на вугіллі повністю або частково працюють всі 14 теплових електростанцій. З них сім - на вугіллі антрацитної групи "А" і "П", які стали дефіцитними після появи терористів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram