ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк призначив службове розслідування контракту на імпорт електрики з РФ

Прем'єр не задовольнився звітом голови Міненерго

Яценюк призначив службове розслідування контракту на імпорт електрики з РФ

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив розпочати службове розслідування проти керівництва Міненерго та компанії "Укрінтеренерго" у зв'язку з контрактом на імпорт електрики з РФ.

"Щодо контрактів на імпорт і експорт електроенергії, які були укладені державною енергетичною компанією. Я даю доручення розпочати службове розслідування діяльності службових осіб Міністерства енергетики та вугільної промисловості та керівництва державних компаній при підписанні контрактів і на імпорт електричної енергії з Росії, і на поставку електроенергії на українську територію, якою є Автономна Республіка Крим", - сказав він на засіданні уряду.

Яценюк також вимагає встановити, хто погоджував умови контракту, чому місцем розгляд спорів вказано Москву.

За словами прем'єр-міністра, результати службового розслідування слід надати уряду протягом 10 днів. Яценюк додав, що за результатами перевірки він проінформує Президента, парламент і український народ, які умови контракту відповідають інтересам України, а які не відповідають.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року ДП "Укрінтеренерго" і "Интер РАО" підписали контракт на постачання електроенергії з Росії. Контракт набув чинності з 30 грудня 2014 року.

19 січня Яценюк звинуватив "Укренерго" в підписанні контракту, що не відповідає інтересам України, наступного дня голова Міненерго Володимир Демчишин відкинув це звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram