ГоловнаЕкономікаДержава

Ахметов зупинив два метпідприємства

Із заводами в Єнакієвому і Макіївці немає залізничного сполучення

Ахметов зупинив два метпідприємства
ЕМЗ
Фото: zn.ua

Група "Метінвест" Ріната Ахметова ухвалила рішення про зупинку Єнакієвського металургійного заводу (ЄМЗ) і його макіївської філії.

Причиною названо безперервні бойові дії і фактичну відсутність залізничного сполучення в зоні АТО.

"Метінвест" зазначає, що останнім часом ЄМЗ мав серйозні проблеми з логістикою: залізниця не могла забезпечити постачання необхідної сировини і відвантаження готової продукції.

Крім того, через часті обстріли виходять з ладу високовольтні ЛЕП, що живлять ЄМЗ і його макіївську філію, що призводить до поломок устаткування і порушень виробничого циклу. Через бойові дії безпека співробітників підприємств виявилася під загрозою. Недавній обстріл Авдіївського коксохімічного заводу позбавив метпідприємства коксу, необхідного у виробничому процесі сировини.

ЄМЗ забезпечує роботою більшу частину населення Єнакієвого.

Зараз більшість співробітників шеститисячного колективу ЄМЗ і тисячного колективу його макіївської філії відправили в простій із збереженням 2/3 окладу. Зараз на заводах перебуває тільки необхідний персонал (близько 10% працівників), який здійснює в штатному технологічному режимі зупинку обладнання. Для повноцінного завершення цього процесу на ЄМЗ металургам знадобиться три доби.

Поновлення діяльності ЄМЗ залежатиме від подальшого розвитку подій у регіоні і, головним чином, забезпечення стабільності залізничного сполучення.

"Метінвест" підкреслює, що ЄМЗ - провідний світовий виробник квадратної заготовки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram