ГоловнаЕкономікаДержава

Кредитний рейтинг України за версією Fitch знову знизився

Зниження рейтингу відбулося незважаючи на домовленість про допомогу країні від МВФ

Кредитний рейтинг України за версією Fitch знову знизився
Архивное фото
Фото: Newsru.com

Міжнародне рейтингове агентство Fitch вважає дефолт в Україні ще більш ймовірним, ніж раніше. Про це повідомляє BBC Україна.

Агентство знизило довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті з рівня "ССС" до "СС" незважаючи на нові домовленості Києва з МВФ про фінансові вливання.

Експерти з Fitch кажуть, що 17,5 млрд доларів, які виділить МВФ, може не вистачити для запобігання дефолту. Вони припускають, що Києву, можливо, доведеться проводити реструктуризацію державного боргу за допомогою приватних кредиторів, йдеться в повідомленні.

"Конфлікт та економічне ослаблення призвели до додаткових фінансових потреб, що виходять за рамки тих, які були передбачені в програмі МВФ щодо України, погодженій у квітні 2014 року", - цитує BBC інформацію із сайту агентства.

За підрахунками експертів Fitch, реальний ВВП України за минулий рік упав на 7,5%, а в 2015 році скоротиться ще на 5%, що значно гірше, ніж агентство прогнозувало в серпні 2014 року.

В агентстві також зазначили, що в країні триває політична трансформація і проведення реформ усе ще під питанням.

"Новий уряд, сформований у грудні, ...заявив про твердий намір провести структурні реформи. Проте політичні ризики реалізації цих реформ високі", - йдеться в заяві Fitch.

Серед факторів, які, на думку агентства, можуть ще більше погіршити рейтинг, - провал структурних реформ і подальше загострення конфлікту на Сході.

Нагадаємо, раніше агентство S&P знизило кредитний рейтинг Росії до "сміттєвого".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram