ГоловнаЕкономікаДержава

Тристоронні газові переговори відбудуться в четвер-п'ятницю, - Коболєв

У НАК поки що не отримали відповіді "Газпрому" за невиконання заявки на постачання газу

Тристоронні газові переговори відбудуться в четвер-п'ятницю, - Коболєв
Фото: EPA/UPG

Голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявляє про заплановані на четвер-п'ятницю, 26-27 лютого, тристоронні газові консультації за участю України, Європейської комісії та Росії в Брюсселі.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу" у вівторок ввечері.

"Ми надіслали листи з вимогою надати нам пояснення (невиконання "Газпромом" заявки "Нафтогазу" на постачання газу). Поки що ми не отримали формальної відповіді на наші листи, але ми очікуємо, що ця відповідь може надійти завтра, ми сподіваємося. Якщо ні, то приблизно в кінці цього тижня, це четвер або п'ятниця, у нас будуть тристоронні переговори в Брюсселі, де, я сподіваюся, що в присутності представників Єврокомісії ми отримаємо відповідь на це питання", - сказав він.

Коболєв також зазначив, що "Нафтогаз" сподівається, що за результатами консультацій у Брюсселі буде досягнуто компромісне рішення конфліктної ситуації між НАК і "Газпромом".

Раніше "Нафтогаз" заявив про неможливість здійснювати передоплату за російський природний газ без упевненості в неухильному виконанні російським газовим монополістом компанією "Газпром" домовленостей, досягнутих у Брюсселі (Бельгія) восени 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram