ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром" намагається шантажувати не тільки Україну, а й всю Європу, - "Нафтогаз"

Коболєв вважає порушення російського газового монополіста спробою реваншу

"Газпром" намагається шантажувати не тільки Україну, а й всю Європу, - "Нафтогаз"
Андрій Коболев
Фото: EPA/UPG

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає порушення російським газовим монополістом компанією "Газпром" "брюссельських домовленостей" спробою шантажувати "Нафтогаз" і країни Європейського Союзу в цілому.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу" у вівторок ввечері.

"Цей конфлікт російські колеги можуть використати не тільки для шантажу "Нафтогазу" та України, а й для шантажу всієї Європи. Після провалу "Південного потоку", після оголошення "Турецького потоку", який також не виглядає дуже економічно привабливою ініціативою, особливо з боку Європейського союзу. Можливо, це спроба реваншу", - сказав він.

Коболєв додав, що одним із дієвих способів уникнення шантажу з боку "Газпрому" є організація надійної диверсифікації "Нафтогазом" постачання газу в Україну.

Нагадаємо, "Нафтогаз" заявляє про порушення Росією "брюссельських угод" в частині невиконання заявки на постачання передплаченого газу в Україну в повному обсязі.

У свою чергу "Газпром" заявляє, що Україна не зробила своєчасно нову передоплату за газ і станом на 24 лютого залишилося передплаченого газу 219 млн куб. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram