ГоловнаЕкономікаДержава

Україна і РФ винесли постачання газу на Донбас за рамки "зимового пакета"

Російська сторона не змогла підтвердити обсяги газу, які постачаються в ЛНР і ДНР

Україна і РФ винесли постачання газу на Донбас за рамки "зимового пакета"
Фото: kmu.gov.ua

Київ і Москва домовилися винести за дужки так званого "зимового газового пакета" постачання газу в ЛНР і ДНР.

Про це повідомив міністр палива та енергетики України Володимир Демчишин за результатами тристоронніх газових переговорів у Брюсселі, повідомляє УНІАН.

"Одним із результатів цієї зустрічі є домовленість, щоб у рамках зимового пакета ці обсяги і платежі не розглядати. Передоплата, яку здійснює "Газпрому" "Нафтогаз", не використовуватиметься в рамках розрахунків за ці обсяги", - заявив він.

За словами українського міністра, російська сторона наполягала на тому, щоб Київ взяв на себе відповідальність за постачання газу в зону АТО. "Ми переконували в тому, що НАК "Нафтогаз" робить усе можливе зі свого боку. Є певні технічні складності - внаслідок проведення бойових дій деякі трубопроводи пошкоджено", - підкреслив міністр.

Демчишин зазначив, що українська сторона не може підтвердити постачання газу ЛНР і ДНР, "адже у нас немає до цих газопроводів доступу, і замовлення на ці обсяги українська сторона не робить". "Вони кажуть, що підтвердження на ці обсяги дає "Донбастрансгаз"", - повідомив він.

За його словами, також російська сторона не змогла підтвердити обсяги газу, які постачаються ЛНР і ДНР.

Раніше прес-служба НАК "Нафтогаз України" повідомила, що компанія оплатить "Газпрому" тільки ті обсяги природного газу, які надійдуть через узгоджені з державним підприємством пункти прийому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram