ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін виключив економічний ривок у найближчі роки

Влада планує "заякорити" інфляцію до 2018 року

Кабмін виключив економічний ривок у найближчі роки
Фото: obozrevatel.com

Кабінет Міністрів та МВФ не вірять у можливість економічного ривка в Україні у найближчі роки. Згідно з прогнозом, оприлюдненим у меморандумі економічної і фінансової політики, підписаним з МВФ, у середньостроковій перспективі ВВП України ростиме максимум на 4% на рік.

"У 2016-2018 роках, у міру того як відновлюватиметься економічна і банківська стабільність, в міру проведення реформ, очікується відновлення і поступове нарощування економічного зростання, темпи якого у середньостроковій перспективі досягнуть 4%", - йдеться в документі.

Згідно з меморандумом, невирішений конфлікт на сході країни робить свій внесок у невизначеність прогнозу на цей рік, але в Кабміні і МВФ вважають, що економічна активність може сягнути найнижчого значення в середині 2015 року. "У міру того, як наша політика набиратиме обертів, почне відновлюватися довіра і підуть відновні роботи, спад економічної активності міг би пройти своє найнижче значення, що призведе до гальмування падіння у 2015 році до 5,5%", - йдеться в документі.

Для досягнення активного зростання у середньостроковій перспективі уряд зобов'язався вжити рішучих заходів для зміцнення економічної і фінансової стабільності та запровадження широкомасштабних і амбіційних структурних реформ.

Рівень інфляції цього року буде двозначним у зв'язку з девальвацією гривні і підвищенням адміністративних тарифів, але вже наступного року інфляція має різко загальмуватися, знизившись до рівня менш ніж 10% у 2016 році і до 5% до 2018 року. "У міру того, як вплив девальвації обмінного курсу і підвищення цін на енергоносії розсіюватиметься, ведення пруденціальної монетарної і фінансової політики допоможе "заякорити" інфляційні очікування", - сказано в документі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram