ГоловнаЕкономікаДержава

Плату за опалення знову розтягнуть на весь рік

Міненерго запропонувало починати і закінчувати опалювальний сезон при температурі +6

Плату за опалення знову розтягнуть на весь рік
Фото: www.dyvys.in

Міністр енергетики Володимир Демчишин заявив, що уряд вирішив знову розтягнути плату за опалення на весь рік, як було раніше.

Цього опалювального сезону треба було платити всю суму за шість місяців, і передбачалося, що інші шість місяців плата за опалення стягуватися не буде.

Під час спілкування з журналістами Демчишин зазначив, що тепер знову "на 12 місяців розподіляється оплата". Якщо протягом року тариф буде змінюватися, то сума оплати коригуватиметься відповідно до зміни. Він уточнив, що мова йде про тих споживачів, у яких не встановлені лічильники на тепло.

Також міністр розповів, що Міненерго почало консультації з експертами з приводу можливості починати опалювальний сезон пізніше, а закінчувати раніше - коли середня температура повітря протягом трьох діб тримається на рівні +6 градусів, а не +8, як зараз.

"Наразі ми консультуємося з технічними фахівцями, чи можна знизити цей температурний режим без негативних наслідків для споживачів, населення", - заявив чиновник.

Нагадаємо, що уряд України вніс зміни до Правил надання населенню послуг із газопостачання, встановивши строки опалювального періоду – з 1 жовтня по 30 квітня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram