ГоловнаЕкономікаДержава

Радянський емігрант став заступником міністра в Україні

Сашко Боровик отримав запрошення стати першим заступником Абромавічуса

Радянський емігрант став заступником міністра в Україні
Фото: facebook.com/SashaBorovik

Радянський емігрант Сашко (Олександр) Боровик, який утік з Української РСР до Європи 1990 року, повернувся в країну, щоб стати першим заступником міністра.

Боровик народився у Львові, після еміграції закінчив Гарвард. Останнім часом працював головним юрисконсультом з питань країн Європи, Близького Сходу та Африки (EMEA) в лондонському офісі американської компанії Akamai Technologies.

Сьогодні у своєму фейсбуці Боровик повідомив, що отримав українське громадянство і посаду в Міністерстві економіки України.

"Останній місяць, поки тривало завершення адміністративних процедур, я працював у міністерстві на волонтерських засадах. Можу сказати, що в міністерстві відбуваються надзвичайні зміни. Це схоже на великий волонтерський стартап, який винаймає офіс у старій радянській споруді. Я заступаю на нову посаду і відповідатиму за роботу п'яти департаментів: департаменту економічної стратегії, інвестиційного клімату, дерегуляції бізнесу, міжнародних донорських програм і цифрової економіки", - повідомив він.

Окрім того, Боровик буде займатися податковою реформою під керівництвом Мінфіну і стане контактною особою міжнародної робочої групи з підготовки конференції на підтримку реформ України, яку призначено на квітень.

Нагадаємо, що Мінекономіки очолює литовець Айварас Абромавічус, який прийняв українське громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram