ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні хочуть підняти ціни на воду

Відповідне рішення планують розглянути на засіданні 19 березня

В Україні хочуть підняти ціни на воду

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП), на засіданні в четвер, 19 березня, планує ухвалити рішення про підвищення тарифів на водопостачання для населення.

Про це повідомив член НКРЕКП Андрій Герус на своїй сторінці у Facebook.

"На засіданні в четвер будемо приймати рішення про підвищення тарифів на воду для населення. Така необхідність виникла внаслідок зростання вартості електроенергії на 30% від літа минулого року", - написав він.

Водночас Герус не уточнив, на скільки планується підвищити тарифи.

Член НКРЕКП також зазначив, що прострочена заборгованість водоканалів за кредитами Європейського банку реконструкції та розвитку і Світового банку вже становить близько 1 млрд грн. "В основному - через девальвацію гривні і стрімке зростання ціни на електроенергію, яка займає 50% у собівартості води", - пояснив він.

За даними НКРЕКП, на 16 березня тарифи на централізоване водопостачання в Україні становлять від 1,29 грн до 13,16 грн (без ПДВ) за 1 кубометр, на централізоване водовідведення - від 0,88 грн до 13,07 грн (без ПДВ) за 1 кубометр.

Нагадаємо, 3 березня НКРЕКП в 3,3 разу підвищила мінімальний тариф на газ для населення.

Також з 1 квітня підвищили мінімальний тариф на газ в 3,3 разу до 3,6 грн за кубометр. Такий тариф буде діяти тільки для перших 200 кубометрів на місяць і лише в опалювальний сезон. В інший час тариф становитиме 7,2 грн за кубометр.

З 1 квітня також подорожчала електроенергія на 19,9% до 36,6 копійки за кіловат-годину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram