ГоловнаЕкономікаДержава

"Батьківщина" оскаржить у суді законність існування НКРЕКУ

Кужель звинуватила Порошенка в порушенні Конституції

"Батьківщина" оскаржить у суді законність існування НКРЕКУ
Фото: Макс Требухов

Партія "Батьківщина" вирішила оскаржити законність створення та існування Нацкомісії з регулювання енергетики і комунальних послуг.

Про це розповіла нардеп від "Батьківщини" Олександра Кужель у парламенті під час розгляду згодом відхиленого депутатами урядового проекту закону "Про внесення змін до деяких законів України (у сферах теплопостачання та житлово-комунальних послуг)", пише "Інтерфакс-Україна".

"Шановні члени комісії, я не можу сказати, що дуже шановні, щоб ви знали, що партія "Батьківщина" готує позов до суду: ви не мали права законодавчо встановлювати тарифи, оскільки ви перебуваєте поза законодавчим полем", - сказала вона.

"Сьогодні ця комісія є незаконною, тому що порушуючи ст. 6 Конституції України президент України півроку тому ліквідував дві комісії [НКРЕ та Нацкомпослуг], передбачені законодавством, створив комісію [НКРЕКУ] і призначив всіх членів", - заявила Кужель.

При цьому вона нагадала, що НКРЕКУ підпорядковується і підзвітна безпосередньо президентові України.

Нагадаємо, НКРЕКУ створювалася указами президента Петра Порошенка наприкінці серпня 2014  року шляхом об'єднання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, (НКРЕ) та Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг).

сНКРЕКУ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram