ГоловнаЕкономікаДержава

Держфінінспекцію підозрюють у покриванні розтрати держкоштів, - джерело

Гордієнко нібито взяв на роботу двох колишніх фігурантів кримінальних справ

Держфінінспекцію підозрюють у покриванні розтрати держкоштів, - джерело
Глава ГФИ Николай Гордиенко
Фото: dkrs.gov.ua

Очолювана Миколою Гордієнком Держфінінспекція свідомо покривала численні факти нецільового та неефективного використання держкоштів на низці великих держпідприємств.

Про це пише "Цензор" з посиланням на джерела в урядовій комісії, яка проводить службове розслідування про неналежне виконання своїх службових обов'язків Гордієнком та іншими посадовими особами.

"За результатами перевірки великих державних підприємств, таких як АНТК ім. Антонова, "Укрпошта", "Укрзалізниця", Держфінінспекція під керівництвом Гордієнка не знайшла правопорушень. При цьому подальші перевірки МВС і прокуратури не тільки виявили численні порушення, але і на їх підставі ініціювали порушення кримінальних справ за фактом нецільового та неефективного використання державних коштів. Що дає підстави припускати, що ДФІ свідомо покривала факти порушень, які ревізори не могли не помітити", - зазначає джерело.

За його даними, є також багато питань до кадрової політики Гордієнка. Так, на роботу в апарат ДФІ були прийняті 10 колишніх співробітників "Укрзалізничпостач" (один з основних традиційних об'єктів для перевірок). При цьому двоє з прийнятих співробітників раніше були фігурантами в кримінальних справах.

Крім цього до функцій ДФІ незрозумілим чином була додана перевірка суб'єктів малого та середнього бізнесу, які не стосуються державних коштів. Таким чином відбувалося незаконне дублювання діяльності податкової міліції.

"Гордієнко не почав систематичну перевірку 32 найбільших держпідприємств (тільки на чотирьох підприємствах проведено кілька контрольних перевірок), фактично саботувавши виконання доручення прем'єра з контролю за використанням державних коштів (постанова 214).

У розпорядженні видання також опинилися документи, що підтверджують відсторонення Гордієнка від займаної посади і проведення службового розслідування щодо неналежного виконання службових обов'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram