ГоловнаЕкономікаДержава

Україна припинила відбір газу з ПСГ

У підземних газосховищах знаходиться понад 7,7 млрд кубометрів газу

Україна припинила відбір газу з ПСГ
Фото: obozrevatel.com

Україна з 30 березня припинила відбір газу з підземних газових сховищ (ПСГ).

Про це повідомляє офіційний сайт "Укртрансгазу".

Як зазначається, сьогодні з українських ПСГ протягом опалювального періоду 2014-2015 років відібрано 9,093 млрд кубометрів природного газу, що на 11% менше ніж у попередньому сезоні.

"Станом на 6:00 30 березня, відбір газу з вітчизняних газосховищ не здійснюється, запаси блакитного палива становлять 7,712 млрд кубометрів, що на 7,4% більше, ніж на аналогічну дату минулого року. Таким чином, цього місяця з ПСГ України було відібрано 0,460 млрд кубометрів, що майже втричі менше ніж за аналогічний період минулого року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, прем'єр

-міністр Арсеній Яценюк доручив до літа максимально закачати у сховища європейський газ.

Українські сховища здатні вмістити до 32 млрд кубометрів газу. Цю зиму країна почала із запасами 16,75 мільярда кубометрів і навіть в умовах дуже теплої зими мусила імпортувати паливо з Росії. За словами глави Міненерговугілля Володимира Демчишина, з 1 квітня Україна перестане закуповувати природний газ у Росії до укладення нової угоди. Сьогодні "Нафтогаз України" направив російському "Газпрому" лист з пропозицією продовжити дію "зимового пакета" до кінця наступного осінньо-зимового періоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram