ГоловнаЕкономікаДержава

Стокгольмський арбітраж відмовився об'єднати позови "Нафтогазу" проти "Газпрому"

Винесення рішення арбітрами планується до кінця 2016 року

Стокгольмський арбітраж відмовився об'єднати позови "Нафтогазу" проти "Газпрому"
Фото: Макс Левин

Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма ухвалив рішення не об'єднувати позов "Нафтогазу України" до "Газпрому" про ретроактивний перегляд транзитного контракту на 2009-2019 роки.

Про це повідомляє ВАТ "Газпром".

"28 січня 2015 року арбітраж ухвалив рішення не консолідувати цю справу зі справами, зазначеними вище (зустрічні позови про борги за газ і про переплату. - ред.). Усні слухання у справі заплановано на кінець вересня 2016 року, винесення рішення арбітрами планується до кінця 2016 року", - йдеться в бухзвітності "Газпрому".

Нагадаємо, 16 червня 2014 року "Газпром" звернувся до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з проханням про арбітраж з метою стягнення з "Нафтогазу" неоплаченої заборгованості за природний газ та відсотків за вказану заборгованість на загальну суму понад 4,5 млрд дол.

Того самого дня "Нафтогаз" звернувся до Арбітражного інституту з вимогами про ретроактивну зміну ціни на природний газ, відшкодування всіх переплат, здійснених ним з 20 травня 2011 в розмірі не менш як 6 млрд дол. і скасування положення контракту, що забороняє реалізацію природного газу, який постачається за ним, за межами України.

Раніше російський газовий монополіст повідомляв, що Україна подала позови до Стокгольмського арбітражу проти нього нього на суму 12,2 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram