ГоловнаЕкономікаДержава

У Львівській області почали розробку нового газового родовища

Недалеко від Дашави відкрили Крехівське родовище.

У Львівській області почали розробку нового газового родовища
Фото: loda.gov.ua

У газотранспортну систему України почало надходити паливо, видобуте з «мезозойського» родовища, відкритого в Жидачівському районі Львівської області.

Про це

повідомила прес-служба ЛОДА.

«Львівська область повертає собі реноме газовидобувного регіону. Після знаменитої Дашави, яку безжально викачали на потреби СРСР, тут не вдавалося знайти значних покладів газу. І ось після 40 років пошуку зусилля вчених увінчалися успіхом: недалеко від Дашави відкрито Крехівське родовище. Як стверджують геологи - це одні з найбільших покладів блакитного палива, "закладеного" ще за мезозойської ери. Це відкриває можливість серйозного видобутку газу», - зазначив голова ЛОДА Олег Синютка.

Розробку родовища здійснювало ТОВ «ЗахідНадраСервіс», вклавши понад 50 млн гривень. Окупити витрати інвестори планують протягом п'яти років, видобуваючи щодоби понад 20 тисяч кубометрів газу. Паливо продаватимуть виключно промисловим споживачам по 7 тисяч гривень за кубометр. Це на дві тисячі гривень дешевше, ніж російський газ.

За попередніми оцінками експертів, родовище може містити близько 150 млн кубометрів газу, що дозволить експлуатувати його не менш ніж 10 років. Однак цим видобуток «львівського» газу не обмежиться. До кінця року інвестори планують пробурити на цій самій площі дві свердловини. А у 2016-му в програму включать і газоносні площі сусідньої Івано-Франківської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram