ГоловнаЕкономікаДержава

Україна в 2015 році купувала європейський газ на $60 дешевше, ніж російський

Найбільшими європейськими постачальниками газу в Україну були Німеччина, Норвегія та Угорщина

Україна в 2015 році купувала європейський газ на $60 дешевше, ніж російський
Фото: willbe.ru

Україна в січні-березні 2015 року імпортувала природний газ з країн Європейського Союзу за середньою ціною 294,88 дол. за тис. кубометрів, а з Російської Федерації - по 355,31 дол. за тис. куб. м.

Про це повідомляє Державна служба статистики.

За її даними, Україна в першому кварталі імпортувала з ЄС 3,615 млрд куб. м газу на загальну суму 1,066 млрд дол. Імпорт газу з РФ за звітний період становив 0,925 млрд куб. м на суму 310,4 млн дол.

Найбільшими постачальниками європейського газу в Україну за січень-березень 2015 року були Німеччина, Норвегія та Угорщина.

Нагадаємо, Україна з 1 травня припинила імпорт природного газу з Угорщини і майже вдвічі скоротила його закупівлі в Словаччині, компенсувавши необхідні обсяги поставками з Росії.

1 квітня "Нафтогаз" і "Газпром" підписали тримісячний контракт на поставку російського газу в Україну за ціною 248 дол. за тис. кубометрів.

Зараз Україна має можливість імпортувати газ через територію Польщі, Угорщини, Словаччини, а також Росії. Угорський і польський напрямок за своєю пропускною здатністю не дуже великі і зараз не задіяні, оскільки російський газ дешевший від європейського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram