ГоловнаЕкономікаДержава

Геращенко заявив про контрабанду палива з Криму на материкову Україну

Нардеп звернеться з відповідними запитами до ГПУ і СБУ

Геращенко заявив про контрабанду палива з Криму на материкову Україну
Фото: Макс Левин

Геращенко заявляє про контрабанду палива з анексованого Криму на материкову Україну.

Народний депутат, радник глави МВС Антон Геращенко (фракція "Народний фронт") заявляє про факти порушення прикордонного режиму кораблями, які заходять в українські порти з Криму, і має намір звернутися до генпрокурора і голови СБУ з відповідними запитами.

Як розповів він на прес-конференції у п'ятницю, в порту Ізмаїл співробітники СБУ затримали танкер "Adriatik Mariner", який завантажив 5,8 тис.т дизельного пального у Феодосії, зайшовши туди без дозволу української сторони, і мав намір розвантажити це паливо на підконтрольній Україні території, не заплативши митні платежі, розмір яких становив би 23 млн грн, інформує Інтерфакс.

"Чесні співробітники СБУ затримали цей танкер, але відразу почалися дзвінки з високих кабінетів Києва", - сказав Геращенко.

"Я сьогодні звернуся з депутатським запитом до генерального прокурора, Наливайченка (глави СБУ), щоб дали чітку відповідь, навіщо і чому вимагають відпустити це судно", - заявив депутат.

За його словами, цей корабель мали затримати, заарештувати, а капітана - притягнути до кримінальної відповідальності.

Нардеп також підкреслив, що фактів заходження суден до Криму сотні, а фактів притягнення до відповідальності капітанів таких суден і конфіскації таких суден - лише один.

За його словами, судна, які заходять у Крим без дозволу України, затримуються в Україні на кілька годин, а після того як "домовляться", їх відпускають.

"Список цих кораблів я передам керівнику СБУ з питанням, чому порушується прикордонний режим України і за це ніхто не несе відповідальності", - сказав Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram