ГоловнаЕкономікаДержава

ДФС планує відшкодувати за допомогою облігацій 12 млрд грн боргу з ПДВ

Заборгованість перед металургами становить понад 7 млрд грн, перед аграріями - 4 млрд грн

ДФС планує відшкодувати за допомогою облігацій 12 млрд грн боргу з ПДВ
Фото: politica-ua.com

Державна фіскальна служба пропонує випустити облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) для розв'язання проблеми боргу держави з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ), який перевищує 12 млрд грн.

Про це заявив голова ДФС Роман Насиров, повідомляє офіційний сайт відомства.

"Ми знаємо про наявні проблеми з відшкодуванням ПДВ. Ми не закриваємо очі на значний борг і не ігноруємо запити підприємців", - заявив Насиров.

За його словами, заборгованість з відшкодування ПДВ перед металургійними підприємствами становить понад 7 млрд грн. Найбільшими серед них є: "АрселорМіттал Кривий Ріг" - 1,4 млрд грн, "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" - 1,1 млрд грн, "Азовсталь" - 0,86 млрд грн, "Запоріжсталь" - 0,72 млрд грн, Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського - 0,911 млрд грн.

Крім того, заборгованість перед аграріями сягає майже 4 млрд, перед іншими підприємствами - понад 1 млрд грн.

"Цей борг накопичувався роками. З року в рік бюджетного ресурсу не вистачало для задоволення всіх запитів. На жаль, тут задіяно багато факторів - як складна економічна ситуація, так і незбалансованість бюджетної політики попередніх років", - зазначив міністр.

"Заради відновлення балансу в економіці і підтримки підприємців необхідно раз і назавжди вирішити це питання", - сказав Насиров, додавши, що Фіскальна служба вже звернулася в Міністерство фінансів з пропозицією випуску ОВДП.

"Цей фінансовий інструмент дозволить підприємствам отримати ліквідність і оборотні кошти", - пояснив Насиров.

Нагадаємо, раніше Федерація металургів України закликала владу налагодити відшкодування ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram