ГоловнаЕкономікаДержава

Рада може знизити "зелений тариф" уже цього тижня

Комітет з питань ПЕК рекомендував підтримати сонячні електростанції

Рада може знизити "зелений тариф" уже цього тижня
Фото: Макс Требухов

Парламентський комітет з питань ПЕК рекомендує Верховній Раді підтримати законопроект №2010-д, який дозволить вже з 1 липня цього року зменшити майже вдвічі "зелений тариф" на електроенергію із сонячної енергії. Про це повідомила прес-служба комітету.

Голова комітету з питань ПЕК Микола Мартиненко, який є співавтором цього законопроекту, прогнозує його підтримку Верховною Радою вже цього тижня. "Я докладав і докладу для цього всіх зусиль, незважаючи на відверту брехню, яку поширюють деякі нечистоплотні народні депутати та інтернет-видання", - зазначив голова комітету.

Цей законопроект парламентський комітет з питань ПЕК затвердив більшістю голосів ще 22 квітня. На засіданні 3 червня комітет одноголосно рекомендував Верховній Раді продовжити цю норму на період з 1 липня 2015 року по 1 січня 2017 року. Комітет також рекомендував скоротити вдвічі термін підготовки законопроекту до другого читання, щоб він набув чинності як закон до 1 липня поточного року.

Після його підтримки Верховною Радою "зелений тариф" на електроенергію із сонячної енергії буде зменшено майже вдвічі. Прийняття цього законопроекту створить можливості для оптимізації структури ринку виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії, сприятиме зниженню цінового навантаження на споживачів електроенергії.

Компанії, які мають стосунок до братів Клюєвих, не є єдиними одержувачами коштів оптового ринку сонячної електроенергії за "зеленим тарифом". У цьому сегменті працюють і міжнародні компанії, до яких Клюєв не має стосунку. Тим не менш, профільний комітет пішов на рішення щодо різкого зменшення цього "зеленого тарифу" і сподівається на його підтримку Верховною Радою, повідомляє прес-служба комітету з питань ПЕК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram