ГоловнаЕкономікаДержава

Японія виділила Україні $870 млн на модернізацію Бортницької станції аерації

Кредит видано строком на 40 років

Японія виділила Україні $870 млн на модернізацію Бортницької станції аерації
Фото: helpkiev.org

Уряд України та Агентство міжнародного співробітництва Японії (JICA) підписали кредитну угоду на 108 193 млрд єн (близько 870 млн доларів) для реалізації проекту модернізації Бортницької станції аерації.

Про це повідомляє офіційний сайт Кабміну.

Від України угоду підписала міністр фінансів Наталія Яресько, від імені JICA - віце-президент агентства Масаказу Ічикава.

Повідомляється, що термін сплати позики - 40 років, в тому числі пільговий період - 10 років. Процентна ставка - 0,1% на рік.

"Кредит нададуть для будівництва та реконструкції очисних споруд, очищення їх від осаду і бруду, а також на консультації експертів", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що ця кредитна угода є лише частиною фінансової підтримки України з боку Японії на загальну суму 1,5 млрд доларів. З моменту Революції Гідності, Японія постійно підтримувала Україну. У 2014 році, Японія оголосила про надання Україні 100 млн доларів бюджетної підтримки, а у 2015 році її обсяг збільшили ще на 300 млн доларів. На додачу, Японія надає Україні гуманітарну, технічну, а також експертну підтримку.

"Ці гроші допоможуть Україні задовольнити нагальні фіскальні потреби, стабілізувати економіку країни і вирішити наявні проблеми для здійснення реформ", - сказала Яресько.

Нагадаємо, Бортницька станція аерації була споруджена у 1960-90-х роках і очищає усі стічні води міста Києва. У 2014 році Кабмін виділив 109 млн грн на реконструкцію станції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram