ГоловнаЕкономікаДержава

Єврокомісія дасть Україні гроші за умови реформ, - віце-президент ЄК

Європейці будуть моніторити прогрес реформ вже з червня

Єврокомісія дасть Україні гроші за умови реформ, - віце-президент ЄК

Європейська комісія виділить Україні два наступні транші макрофінансової допомоги ЄС за умови проведення реальних реформ.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії, єврокомісар з питань зони євро і соціального діалогу, екс-прем'єр-міністр Латвії Валдіс Домбровскіс в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Буквально днями український парламент ратифікує цей договір (про фінансову допомогу). Мова про конкретну суму - 1,8 мільярда євро. Його розділено на три транші. Перший транш - 600 000 000 - видається безумовно. Після ратифікації меморандуму можна починати його виплату. Щодо двох наступних траншів, то є умови, пов'язані з проведенням реформ. Єврокомісія буде моніторити прогрес реформ. Відповідно до цього буде приймати рішення про виплату наступних траншів", - сказав віце-президент Єврокомісії.

"Теоретично, якщо є якісь, скажімо, затримки або проблеми з виконанням зобов'язань щодо реформ, то може йтися про призупинення наступних траншів. Але я сподіваюся, що цього не станеться, оскільки уряд України працює дуже серйозно і цілеспрямовано", - додав він.

Раніше колишній посол США в Україні Стівен Пайфер заявив, що необхідно збільшити американську фінансову допомогу Україні у разі проведення нею реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram