ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" хоче домовитися з "Газпромом" до квітня

Україна наполягає на підписанні тимчасових домовленостей про постачання газу

 "Нафтогаз" хоче домовитися з "Газпромом" до квітня
Фото: willbe.ru

НАК "Нафтогаз України" очікує, що рішення щодо газового питання з Росією буде тристороннім і зафіксує тимчасові домовленості про всі спірні моменти щонайменше до завершення 1 кварталу 2016 року.

Про це повідомили в прес-службі НАК "Нафтогаз України".

"НАК "Нафтогаз України" озвучила позицію української сторони на тристоронніх переговорах з газових питань у Відні. Рішення, яке дозволить забезпечити надійність постачання російського газу в Україну та ЄС до завершення судових розглядів між сторонами в Стокгольмі, має зафіксувати тимчасові домовленості з усіх ключових питань, з яких у сторін є розбіжності", - наголошується в повідомленні.

Україна наполягає на підписанні такого рішення у вигляді тристороннього протоколу на рівні міністерств енергетики України, РФ та представника Європейської Комісії, що має забезпечити відповідальне виконання досягнутих домовленостей всіма сторонами процесу.

"Нафтогаз" і ВАТ "Газпром" також повинні підписати додатки до договору на постачання газу, в якому буде відображено домовленості, зафіксовані на високому рівні. Саме за таким принципом був побудований "зимовий пакет", підписаний сторонами в Брюсселі в кінці жовтня 2014 року. Цей пакет домовленостей продемонстрував свою ефективність і забезпечив стабільне постачання російського газу в опалювальному сезоні 2014-2015 рр.", - зазначає прес-служба компанії.

Раніше, глава уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив, що ціна газу для України на третій квартал становитиме близько $247,17 за тисячу кубометрів з урахуванням знижки.

Нагадаємо, слухання за взаємними позовами "Нафтогазу" і "Газпрому" пройдуть у Стокгольмському арбітражі в лютому-березні 2016 року. "Нафтогаз" очікує від арбітражу рішення про зміну ціни на газ та відшкодування на користь позивача всіх переплат, здійснених ним з 20 травня 2011 року, і скасування заборони реекспорту газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram