ГоловнаЕкономікаДержава

Мінфін домовився зустрітися з кредиторами наступного тижня

Домовленості було досягнуто 30 червня у штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні

Мінфін домовився зустрітися з кредиторами наступного тижня
Фото: Макс Требухов

Міністерство фінансів України та Спеціальний комітет кредиторів домовилися щодо умов конфіденційності та розпочнуть переговори про реструктуризацію наступного тижня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінфіну.

"Україна і члени Спеціального комітету кредиторів досягли домовленості про умови забезпечення конфіденційності, що дозволить представникам Міністерства фінансів і кредиторів провести переговори по суті можливого рішення, які розпочнуться наступного тижня. Сторони домовилися проводити переговори в дусі добропорядності, без будь-яких попередніх умов і з метою досягнення угоди щодо умов боргової операції якомога швидше", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що такої домовленості було досягнуто 30 червня в штаб-квартирі Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні, де відбулася зустріч між делегацією, членами Спеціального комітету кредиторів України та представниками МВФ.

"Зустріч дала можливість для продуктивного обміну думками між її учасниками щодо макроекономічних показників України і технічних аспектів очікуваної боргової операції України", - зазначили у Мінфіні.

Нагадаємо, раніше Яресько заявила, що комерційні кредитори блокують вирішення питання про реструктуризацію держборгу України. У Мінфіні заявили, що протягом останніх трьох місяців члени комітету кредиторів відмовлялися почати прямі переговори з Україною відповідно до стандартних умов конфіденційності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram