ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк не виключає вугільну блокаду з боку Росії

"Росіяни найбільш незручної миті для нас перекриють нам постачання".

Яценюк не виключає вугільну блокаду з боку Росії
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міненерго вже зараз контрактувати судна для постачання вугілля морем із ПАР.

Про це він заявив на колегії міністерства після того, як йому доповіли, що російське антрацитове вугілля коштуватиме для України до 65 доларів за тонну (1350-1400 гривень), а африканське - 78-82.

"Я не хочу в такій широкій аудиторії давати "правильні" ринкові сигнали, але ви зараз уже повинні контрактувати судна. Щоб у вас не було, як минулого року - говорили: "Яка висока ціна!", а потім усі побігли швидко купувати це саме південноафриканське вугілля. Повинна бути жорстка диверсифікація... Розуміючи, хто такі росіяни - вони найбільш незручної миті для нас перекриють постачання вугілля, щоб у вас навіть не було сумнівів, як вони вже перекрили постачання газу", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомив, що Україна закуповуватиме вугілля марки А з Росії, ПАР і непідконтрольної частини Луганської області.

До наступного опалювального сезону Україна планує накопичити на складах 2,5 млн тонн вугілля (1,5 млн газової групи, 1 млн антрацитної) і до 19 млрд кубометрів газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram