ГоловнаЕкономікаДержава

Мартиненко закликав Раду розглянути законопроекти, пов'язані з газовим ринком

Комітет з ПЕК підготував до розгляду 25 проектів.

Мартиненко закликав Раду розглянути законопроекти, пов'язані з газовим ринком
Фото: Макс Требухов

Голова комітету з питань ПЕК Микола Мартиненко звернувся до керівництва парламенту з проханням включити в порядок денний цього сесійного тижня низку законопроектів про вдосконалення функціонування ринку природного газу України.

Про це він заявив під час погоджувальної ради, повідомляє прес-служба "Народного фронту", представником якого є Мартиненко.

За словами депутата, парламент має розглянути такі законопроекти: про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність до положень закону України "Про ринок природного газу" (щодо особливостей здійснення господарської діяльності на ринку природного газу в перехідний період) (№2312а ) і про заходи економічної стабілізації Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" у зв'язку з тимчасовою окупацією території України (№2060).

"На сьогодні комітетом підготовлено 25 законів для розгляду в залі, з них позитивний висновок є для шести законів. Один підготовлено до другого читання", - зазначив Мартиненко і закликав "ставити хоча б ті закони, які мають позитивний висновок комітету і так установлювати черговість".

"Крім того, є законопроекти, де наш комітет не був головний, але вони дуже важливі для паливно-енергетичного комплексу - №2336, №2331а, №2120 та №2309 - їх також немає в порядку денному", - заявив голова Комітету.

"Виходячи з цього, я просив би поставити на поточний сесійний тиждень до порядку денного хоча б два - технічний законопроект №2312а, який пов'язаний з введенням в дію закону про ринок природного газу", - сказав представник "Народного фронту". Другий документ, за словами народного депутата, - це законопроект №2060, який стосується "Чорноморнафтогазу", який має заблоковану власність не тільки в Криму, а й в інших регіонах світу. "Поки ми не будемо працювати, він втратить цю власність", - резюмував голова Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram