ГоловнаЕкономікаДержава

Інвестиціям у лісове господарство заважають бюрократія і зарегульованість, - радник Мінагрополітики

Олександр Григорович розповів про нову стратегію відновлення лісу.

Інвестиціям у лісове господарство заважають бюрократія і зарегульованість, - радник Мінагрополітики
Фото: Знайдено в Україні

Успішне реформування лісогосподарської галузі неможливе без ефективної міжнародної співпраці.

Про це заявив радник міністра аграрної політики та продовольства України з питань розвитку лісової галузі Олександр Григорович, повідомляє

УНІАН.

«Наші сусіди - Польща, Білорусь, країни Прибалтики - мають позитивний досвід реформування, яким готові ділитися, а головне - вони вже допомагають нам консультативно. Зі свого боку Україна повинна доводити прихильність до реформ і викорінювати корупцію. Адже ніхто не захоче мати справу з нечистим на руку партнером», - сказав Олександр Григорович.

Спільно з FAO розроблено Стратегію лісовідновлення та лісорозведення в Україні, триває переговорний процес з Канадою і Норвегією, Швейцарським бюро співробітництва та Японським агентством міжнародного співробітництва.

Він зазначив, що навіть в умовах нестабільного використання деревини на внутрішньому ринку, на продукцію українських лісників існує попит за кордоном. Зокрема йдеться про країни ЄС, Туреччину. Зацікавлені в імпорті українського лісу також Китай і низка арабських країн. «Отже, галузь дуже перспективна, і наше завдання - наростити внутрішнє виробництво, максимально реалізувати потенціал лісової промисловості на внутрішніх і зовнішніх ринках і гарантувати прозорість цього процесу», - наголосив радник міністра.

На думку експерта, результатом реформування має стати розмежування функції управління, господарювання та контролю, прозора і прогнозована робота Держлісагентства, а також перехід галузі з дотаційності на самоокупність: «Мінагрополітики спільно з агентством працює над усуненням бар'єрів, що перешкоджають інвестиціям в галузь. Адже відома українська бюрократія, державне регулювання і схильність чиновників до зловживань - червона картка для будь-якого бізнесу».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram