ГоловнаЕкономікаДержава

"Приват" заблокував 18 тис. тонн державної нафти "Укртранснафти"

Вартість заблокованої нафти становить близько 200 млн гривень

"Приват" заблокував 18 тис. тонн державної нафти "Укртранснафти"
Фото: ukrekoteh.com

Підконтрольна групі "Приват" бізнесмена Ігоря Коломойського "Укртатнафта" вимагає від державної "Укртранснафти" сплати боргу за зберігання близько 240 тис. тонн технологічної нафти.

Про це йдеться в офіційному листі компанії, копією якого володіє ZN.UA.

У зв'язку з цим, нібито в рахунок забезпечення боргу, компанія вирішила заблокувати у себе 18 293 тонн державної нафти ринковою вартістю близько 200 млн грн.

"Укртатнафта" стверджує, що за період з 1 квітня по 31 липня основний борг державної "Укртранснафти" за оренду резервуарів на Кременчуцькому НПЗ становить 187,3 млн грн. Понад це переробник вирішив нарахувати недодержку у розмірі 31,3 млн грн, яку вимагатиме в судовому порядку.

Крім того, "Укртатнафта" офіційно повідомила нафтотранспортну компанію про те, що вона самостійно утримує понад 18 тис. тонн нафти з тієї, що зберігається на заводі, на загальну суму 198,66 млн грн.

Разом з вимогою про виплату боргу, "Укртатнафта" також вимагає від "Укртранснафти" повної конфіденційності і вважає грубим порушенням факти просочування в пресу інформації про цей скандальний контракт. На думку "Укртатнафти" документи у ЗМІ спотворюються. Зокрема, обурення викликала інформація про те, що якість технологічної нафти за час зберігання на НПЗ змінилася, що може свідчити про те, що нафту сорту Urals замінили на українську. Втім, зміну якісних характеристик нафти підтвердили дві інвентаризації.

Нагадаємо, Кабмін запропонував Коломойському створити компанію - нафтового гіганта на базі "Укрнафти", "Укртранснафти" і "Укртатнафти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram