ГоловнаЕкономікаДержава

Білорусь запропонувала перейти на гривню у розрахунках з Україною

Між Україною та Білоруссю досягнуті домовленості і щодо відновлення постачань електроенергії

Білорусь запропонувала перейти на гривню у розрахунках з Україною
Фото: suyarkov.com

Україна і Білорусь використовуватимуть для двосторонніх розрахунків гривню. Відповідна домовленість була зафіксована в протоколі за підсумками 23-го засідання Міжурядової змішаної українсько-білоруської групи з питань торговельно-економічного співробітництва, повідомляє прес-служба Кабміну.

Українську делегацію на засідання представляв співголова комісії, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

"За результатами переговорів ми звернулися до НБУ з низкою пропозицій, які допоможуть спростити і пожвавити торгівлю між нашими двома країнами, і вже прийшли до позитивного рішення. Україна і Білорусь будуть використовувати для двосторонніх розрахунків не іноземну валюту, зокрема долар, а гривню", - підкреслив Зубко.

Також Україна і Білорусь досягли домовленості розглянути питання відновлення постачань електроенергії між двома країнами. А також - здійснення транзиту української електроенергії через Республіку Білорусь. Відповідні консультації будуть проведені найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram