ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк хоче звільнити всіх податківців і набрати нових

Прем'єр хоче повторити досвід створення Патрульної служби

Яценюк хоче звільнити всіх податківців і набрати нових
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр Арсеній Яценюк виступив за повне оновлення кадрового складу Державної фіскальної служби та Державної фінансової інспекції за таким самим принципом, як відбувався набір у нову патрульну службу Києва.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну з посиланням на заяву прем'єра на засіданні колегії Мінфіну в понеділок, 27 липня.

На думку Яценюка єдиний варіант реформи цих органів, який принесе результат, це "фактично створювати з нуля нову Державну фіскальну службу та Державну фінансову інспекцію так само, як набиралася поліція у місті Києві".

"Ви не переконаєте змінитися тих, хто прослужив в цій системі два десятки років. Вони можуть зачаїтися, змінити посаду, але вони ментально не можуть змінитися. І нам треба прийняти дуже складне, але єдино правильне рішення - фактично повне стовідсоткове оновлення всього кадрового складу", - сказав прем'єр.

За його задумом, зі старої системи в ДФІ та ДФС потраплять лише ті, хто пройде тестування, так само, як дехто в нову поліцію прийшов з правоохоронних органів, пройшовши всі етапи тестування та перевірки.

Зараз у Державній фіскальної службі 58 тисяч працівників, у Державній фінансовій інспекції – ще п'ять тисяч.

"Витрати на оплату праці неймовірні. Необхідно реально скоротити кількість, прибрати низку функцій, які вам не потрібні - впровадити електронні сервіси, зменшити звітність, змінити систему перевірок", - поскаржився прем'єр.

При цьому прем'єр виступив проти урізання фонду оплати праці при скороченні чисельності цих органів.

"Це підвищує мотивацію. Ми не будемо скорочувати кількість і скорочувати зарплату. Ні. Скоротили кількість - і збільшили заробітну плату", - сказав він.

Нагадаємо, 10

днів тому прем'єр мав дещо інше бачення того, як реформувати Державну фіскальну службу. На засіданні Верховної Ради він повідомляв, що чисельність співробітників Фіскальної служби скоротиться удвічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram