ГоловнаЕкономікаДержава

Пивоварський несе персональну відповідальність за свого призначенця Завгороднього, - Ігор Луценко

Нардеп заявив, що у глави "Укрзалізниці" може бути конфлікт інтересів

Пивоварський несе персональну відповідальність за свого призначенця Завгороднього, - Ігор Луценко
Фото: mtu.gov.ua

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський несе персональну відповідальність за дії свого призначенця, глави державного підприємства "Укрзалізниця" Олександра Завгороднього. Про це, коментуючи інформацію у ЗМІ, заявив народний депутат Ігор Луценко, пише РБК-Україна.

"Наявність фірм, оформлених на родичів чиновника, які працюють із держпідприємством, це конфлікт інтересів, який не нейтралізували тим чи іншим способом. Це має ознаки корупції, і ті слідчі органи, які за це відповідають, мусять із цим розбиратися. Якщо міністр призначає кого-небудь без конкурсу, виходить, що міністр і несе за цю людину персональну відповідальність. Тобто в політичному сенсі, все, що робить його призначенець, робить сам міністр. Якщо буде доведено, що там мали місце корупційні діяння, слід порушувати питання про відставку самого міністра", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що оформлені на родичів Олександра Завгороднього компанії не тільки отримували підряди залізниці за завищеними цінами, а й заборгували держпідприємству за перевезення. Фірма "А.С. Інжиніринг Груп" не розрахувалася із залізницею за транспортні послуги, а "Сфера Буд Інвест", як випливає з перевірки КРУ, завищувала вартість робіт для Придніпровської залізниці (ПЗ) на сотні тисяч гривень. Обидві компанії укладали договори з Придніпровською дорогою, коли Завгородній обіймав на ній керівні посади.

14 липня в Українському кризовому медіацентрі Олександр Завгородній заявив, що компанія, оформлена на його родичів, ніколи не працювала із залізницею.

В.о. глави Адміністрації залізничного транспорту Олександр Завгородній став за розпорядженням міністра інфраструктури Андрія Пивоварського. Сам Завгородній заявив, що не бачить сенсу у проведенні конкурсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram